Druga številka revije Moja koža je pred vami!

Slovenski dermatovenerologi so svoje znanje in izkušnje strnili v novih, aktualnih prispevkih revije Moja koža. 

Moja koža in poletje

Drugo številko revije Moja koža namenjamo poletnemu branju in osveščanju, kako pravilno sobivati s soncem. Poletje je čas, ko tudi v naših krajih najbolj razgalimo kožo in opazimo njene spremembe, ki so se lahko pojavile čez zimo ali so prisotne že dlje. Prav je, da smo na njih pozorni, še zlasti takrat, ko vidimo spremembe v pigmentem znamenju ali novo nastalo tvorbo na koži.

Na naslovnico tokratne revije smo umestili plakat letošnje kampanje »Euromelanoma day«, s katero že deveto leto osveščamo ljudi o pomenu zgodnjega prepoznavanja kožnega raka. Letošnji slogan aktivnosti »Sonce je vsepovsod« je plod nepravilnega dojemanja ljudi, da se sončimo samo v času počitnic na morju, ne pa tudi v času vsakdanjih aktivnosti na prostem, kot so vrtnarjenje, šport, igra z otroki na igrišču ali klepet ob kavi na terasi priljubljene kavarne.

Tudi v tej številki se dotikamo mnogih drugih tem s področja dermatologije. S kolegi dermatologi razjasnjujemo zlasti tiste, ki pogosto pestijo ljudi, in predvsem takšne, kjer so ljudje pogosto zavedeni. Ste že kupili operacijo notranjih organov na spletu, po znižani ceni ali pa jo opravili v salonu nege? Koža je največji človeški organ in vsak poseg vanjo je zdravstvena storitev, ki mora biti strokovno izbrana, izvedena in nadzorovana do željenega cilja.

S podajanjem znanja, vrednega zaupanja, vam želimo predati zavedanje in željo, da ohranite kožo zdravo, lepo in da zanjo izberete le najboljše, strokovno preverjene in varne storitve.

Aleksandra Dugonik, dr. med., spec. dermatovenerologije Predsednica Združenja slovenskih dermatovenerologov

©1997-2018 ZSD | Produkcija: VOBI